Facebook vs. Ay-liike, 6-0

Ahtaajien lakko päättyi, ja alkoi sitten uudelleen ulosmarssin muodossa. Hyvin palkatut mullapössöahtaajat olivat vihaisia, kun huomasivat olevansa tekemisissä heille oudon maailman ja järjestyksen kanssa. Sosiaalinen media oli puuttunut peliin ja tuonut ”rikkurit” kehiin. Ja SoMen kun luultiin olevan vain ylimmän johdon ongelma.

Ahtaajat ovat siis joutuneet kohtaamaan maailman, jossa Ay-liike ei olekaan enää Se jumalallinen edunvalvontatyökalu, jonka puitteissa on mahdollista harjoittaa hiljaista terroria (Tai melkein hiljaista: lakkohuuma taisi kuumetessaan mennä käsirysyn puolelle sekin).

Kohua ja porua on liittoon kuuluvien taholta kaikunut siitä, kuinka liittoon kuulumattomia on rekrytty töihin esimerkiksi Facebookin avulla. Ilmiö onkin poikinut maukkaan käsitteen, Facebook-ahtaajat.

Uusi – ja nykyaikainen – värväysmedia on osoittautunut vaarallisen tehokkaaksi varsinkin vanhan liiton vinkkelistä, ja sellainenhan saa raivon partaalle.

Uskotteko muuten, että Heinäluoman ja Urpilaisen kotisivuihin kohdistuneet hyökkäykset olisivat jotenkin aikataulullisesti sattumaa? Heh. Sotaahan tämä vain on. Puolin ja toisin.

Nettihyökkäilyt eivät tosin ole älyllisin strategia sotia uudella tantereella eli Internetissä. Se on rikollista. Mutta ei ahtaajienkaan puolirikollinen touhu ole mistään kotoisin, se tulee Suomelle liian kalliiksi. Olisiko avoin keskustelu mitään?

Onneksi ”virallinen” lakko päättyi. Siitä saamme kiittää sosiaalista mediaa. Epäilijöille tiedoksi, kyllä Facebook sai ihan konkretiaa aikaiseksi ja vauhditti lakon päättymistä.  Se ohitti perinteiset rakenteet tavalla, joka näköjään yllätti monet.

Tulevaisuuden kannalta ulosmarssit eivät ole hyvä juttu. Suomessa riittää paljon ihmisiä, joille työ kelpaa. Facebook ja muut sosiaaliset mediat tavoittavat nämä kaverit helposti (Tykkää).

Mitenkäs nyt sitten? Seuraavaksiko Facebook-taksit-sairaanhoitajat-paperityöläiset-ja mitä näitä nyt on. Me median liitottomat oravat täällä ihmettelemme ja seuraamme sivusta.

Tagit: , , , , , , , , , ,

Buzzikuski alias Rami Kangas on yrittäjä, toimittaja, copywriter ja markkinoinnin suunnittelija.
Liittyvät kirjoitukset

2 vastausta kirjoitukseen "Facebook vs. Ay-liike, 6-0"

 1. Katja says:

  Jäin itse miettimään, että onko yleissivistyksessäni aukko, kun luulin rikkurin tarkoittavan liittoon kuuluvaa lakon rikkojaa – kyllähän kaikkien muiden on mentävä duuniin, jos haluaa palkkaa. Eiks niin.

  Vastaa
  • buzzikuski says:

   Rikkuri kai tarkoittaa yleisessä kielenkäytössä tyyppiä, joka tekee lakon aikana työtä. Lain mukaan jokaisella on kuitenkin oikeus tehdä työtä, lakosta huolimatta.

   Wikipediaa kun tavaa, niin ”lakko”-hakusanalla selviää myös se, että liittoon kuulumattomilla (sitaatti >) ”työntekijöillä työntekovelvollisuus säilyy lakosta huolimatta, joten heidän työntekonsa estäminen polkisi heidän perustuslaillisia oikeuksiaan…” ettäs näin.

   Myös Case Vientirauha on aika mielenkiintoinen, satamien lieppeillä oli silloinkin epävakaista: http://fi.wikipedia.org/wiki/Vientirauha

   Vastaa

Kommentoi

Osallistu keskuteluun jättämällä kommentti alla olevalla lomakkeella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

© Copyright - Buzzikuski