Olen suom…perussuomalainen

Perussuomalaisten TV-mainonnan yksi osa on lyhyt sponsoritunniste sääennusteen yhteydessä. Paikka on tuttu sponsoripaikka js sinällään toimiva ja mieleen jäävä. Tunnisteessa miesääni laulaa tutun oloista melodiaa: olen perussuomalainen. Taustalle kuitenkin tulee sointumattojingle, joka sekoittaa alkuperäisen mielikuvan ja tekee mainoskokonaisuudesta omanlaisensa. Mutta mikä se alkuperäinen mielikuva tai kuulokuva oikein on? Eikös se olekin käytännössä suora laina Olen suomalainen -kappaleesta. Tiedättähän tuon kansallishitin, jonka kuuluisin tulkki oli hiljan edesmennyt ”sinivalkoinen ääni” Kari Tapio.

Ovelaa. Mutta ovatkohan mainoksen tekijät tutkineet historiankirjoja? Olen suomalainen on – niin kuin moni muukin ns. suomalaiskansallista mainetta kantava hitti – alunperin italialainen. Tässä tapauksessa Toto Cutugnon L´Italiano. Tuskin on persujen linjan mukaista että maatiaisbaritonilla ähkäisty ”olen perussuomalainen” kantaa geeneissään sisilialais-toscanalaista verenperintöä? Väittihän Timo Soini, että seuraavaksi kaatuu Italia.

Lasciate mi cantare…

Tagit: , , , , , , , , , , , , ,

Buzzikuski alias Rami Kangas on yrittäjä, toimittaja, copywriter ja markkinoinnin suunnittelija.
Liittyvät kirjoitukset

Kommentoi

Osallistu keskuteluun jättämällä kommentti alla olevalla lomakkeella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

© Copyright - Buzzikuski