Uusi Suomi: outo päätös

Suomesta on tullut sellainen uusi Suomi, joka ei paljon piittaa toisen omaisuudesta. Vihreät, joka oli valinnut vaalisloganikseen sanaparin Uusi Suomi, todettiin syyttömäksi tavaramerkkivarkauteen. Käräjäoikeus tulkitsi, ettei kyse ollut Uusi Suomi -tavaramerkin käyttämisestä elinkeinotoiminnassa.

Niinpä. Tästä tuli nyt ennakkotapaus ja sanapari onkin tästedes vapaa kaikenlaiselle käytölle, pois lukien tietty kaupalliset ulottuvuudet. Mutta voihan sitä aatteellisesti markkinoida yhtä sun toista. Riippumattomalle Uusi Suomi -verkkolehdelle ja sen brändin hallinnalle tämä on tietenkin yhtä hallaa.

Täysin oikeutetusti Uuden Suomen kustantaja, omistaja ja hallituksen puheenjohtaja Niklas Herlin on ihmeissään ja vihainen. Niin ihmettelen minäkin. Tästä päätöksestä jää kuva, että tavaramerkki ja sen omistaminen on sattumanvaraisten päätösten ja mahdollisuuksien varassa olevaa toimintaa, eikä tavaramerkkejä aidosti arvosteta saati kunnioiteta.

Vai onko kyse sittenkin muusta? Olisiko joku puolue voinut ottaa käyttöön Elämä on -lasautuksen? Tai että aina on tilaa yhdelle joka äänestää Persuja, tai että Kokoomus, maailma tarvitsee esikuvia, SDP ja matka jatkuu… Kuinka silloin oltaisiin menetelty? Eihän tässä mitään kaupallista kerran ole. Eihän?

 

(Visited 11 times, 1 visits today)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *