Arctic Sean lastina ajopuuta

Niin se on, että brittimedian pitää sanoa kovat väitteet ääneen ja selvällä otsikolla. Timesonlinen eilinen kirjoittelu ei ole niinkään spekulaatiota kuin selvää väitettä. Väitteen perustana ovat erilliset lähteet sekä Venäjältä että Israelista. Toimittajat ovat operatiivisesti paikan päällä, Mark Frachetti Moskovassa ja Uzi Mahnaimi Tel Avivissa. Toki olisi mielenkiintoista lukea todellisen supertoimittajan raporttia pääkallopaikalta jonkun superpaparazzin ottamien (vaikka sitten vähän rakeistenkin) kuvien kera. Sellaista luksusta ei kuitenkaan tarjoa kukaan.

Miksi? Kukaan ei uskalla. Totuutta pelätään niin paljon, että luodaan mieluummin rinnakkaistarinoita Itämeren historiallisista merirosvouksista, haastatellaan professoreita ja tutkijoita, hyvä ettei kaiveta Rosvo-Roopea esiin. Lähimpänä journalismia on ollut HS:n tekemä satamavalvoja Kari Niemen haastattelu.

Edes ärhäkät ruotsalaismediat eivät ole oikein syttyneet. Eikö Stig Larssoneita rakastava, dekkareita ja salajuonia ahmiva svensson-yleisö muka olisi kiinnostunut siitä, että mansikkapaikkojen ohi kuskataan aseita, ydinkärkiä tai kaikkea mahdollista kuolemanviljaa. Ai niin, mutta ruotsalaisethan ovatkin asekauppiaitten aatelia.

Suomessa Supo ja KRP ovat tehokkaasti hiljaa. Tietoa on, pommin… pikemminkin ohjuksenvarmasti. Parempi kai sitten että se jätetään kertomatta. Alkaa vaikuttaa siltä, että Arctic Sean lastina on ollutkin suomalaista erikoispuuta, ajopuuta.

(Visited 27 times, 1 visits today)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *