iPhone 4 – isäntä vai renki?

Taas Jobsilta tuli. Keväällä iPad, nyt odotettu päivitys, ja vähän enemmänkin, suositusta iPhone-puhelimesta. Linjakas ja suorastaan pelottavan virheetön iPhone 4.

Selkeän designin lisäksi Applen uusi kapula tarjoaa mehukkaita uudistuksia. Kuvapuhelut ovat ”odotettuja” (no jaa), tarjotaanpa nyt ainakin mahdollisuus sellaisiin.  Uudistusvalikoima pitää sisällään selailussa tarpeellisen Retina displayn eli digitaalisen liikuteltavan suurennuslasin. Eräänlainen multitasking löytyy myös – vaikka Nokian tyypit voivat hieman disagroida sen aitoa teknistä multitaskingia. HD video-ominaisuudet ja 5 megapikselin kamera sekä huipputarkka näyttö ovat sen sijaan kiistämättömiä edistysaskeleita.

Tavaraa koneeseen saa mahtumaan muodossa jos toisessa reippaasti. Appseja, sähköisiä kirjoja, elokuvia, puhelintoiminnot tietty, meilit, tekstarit, valokuvia, kartat, kompassi…you just name it.

No niin. Entäpä jos tällainen kapistus katoaa? Laite on jo niin hieno, että sitä ei ole yksinkertaisesti vara hukata. Ei pelkästään laitteen vuoksi, vaan myös sen sisältämän informaation vuoksi. Menevätkö tässä jo isännyys ja renkiys sekaisin? Itselläni on tämä seikka nyt pinnassa kun oma 3G pimeni, tai oikeastaan näyttö valkeni. Eli peli löytyy, vaan korjata pitäisi ja sisällöt makaavat koneessa. Backupit, joo, on tehty mutta koska, itse en ole kone kuitenkaan…

Kuvaavaa ja enteellistä 4-version viestintähistoriassa oli, kuinka Applen oma työntekijä hukkasi vehkeen ennen julkistusta, ja kuinka se päätyi gadgetmedia Gizmodon kynsiin.

Apple on yleisesti ottaen siirtymässä marginaalista massoille. Hitaasti mutta varmasti. Jotenkin tekisi mieli kokeilla jo jotain muutakin, mutta kun ne perhanan vempaimet ovat niin ylivoimaisia. Kun vain saa pidettyä ne ehjänä, tallessa ja renkinä.

(Visited 43 times, 1 visits today)

1 Kommentti

 1. Marko Sykkö 8.6.2010 at 09:47

  Hyvä kirjoitus, itselläni ei ehkä kumpaakaan mutta sen sijaan aivot, muisti, lompakko, romuvarasto jne paljon kaikkea muuta kyllä. Hyvä pointti tuo hukkaaminen, kyllä näitä backuppien backuppeja pitää olla siellä täällä, sillä mac hajoaa siinä missä muutkin. Harvemmin ehkä mutta itselläni vastikään sitäkin ikävämmässä paikassa kun 50 ihmistä odotti mullistavaa esitystä ja kone pragasi. 🙂

  Kyllä tuo tulee hankittua, heti kun sen saa.

  Reply
 2. Petri Hollmén 8.6.2010 at 09:52

  Pelottavaa… tosin lähinnä se, että olen käyttänyt iPhonea maaliskuusta ja tänään (joko?) sain vihdoin viimein kalenterini synkkaamaan välillä Entourage – iCal – Google Apps – Sales Force. Onneksi (oikeesti onneksi) kytkyä on jäljellä puolitoista vuotta, eli sen ajan tyydyn vanhaan, mutta tästä päivästä eteenpäin (joko?) synkkaavaan malliini. iPadia himoiten… 🙂

  Yhtiökumppanini totesi, että yhtiöjärjestykseemme tulee kirjata, että gadget-hankinnat tulee hyväksyttää hallituksen enemmistöllä. Näki kiiluvat silmäni…

  Petri

  Reply
 3. Hirvonen 5.8.2019 at 07:11

  Itselläkin on vieläkin käytössä iphone 4 ja hyvin toimii. Ainut vaan että tilaan iPhone kuoret siihen joka vuosi. Niin kuin sanoit, silloin kuin tämä puhelin tuli markkinoille, hienointa oli mahdollisuus tehdä kuvapuheluita.

  Reply

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *