Kaivosmiehet BB-luolassa

Totuus on tosi-tv:tä ihmeellisempää! On suorastaan  kohtalon ivaa, että Chilen San Josén kaivoksessa, 700  metrin syvyydessä, on loukossa 33 kaivosmiestä juuri nyt. Heidän kalmanvihertävissä ja rakeisissa uutiskuvissa on jotain tuttua:  BB-talon asukkaat ja ja heidän touhuilunsa seuraaminen.

Hirtehisintä tässä on ajoitussuunnitelma: kaivosmiehet on vaikeassa paikassa, muutaman huoltoreiän varassa ja pelastusreitin arvioidaan valmistuvan vasta noin kolmen-neljän kuukauden kuluttua, siis samoihin aikoihin kuin BB-kausi päättyy ja talon voittaja ratkeaa.

Elementit ovat median kannalta samat. Suljetussa tilassa olevan toisen ihmisen seuraaminen kohti inhimillistä murtumaa ja siitä syntyvää suurta draamaa. Tarjolla on todellista kauhisteltavaa kun aika etenee.

BB-talossa vapaaehtoista ahdinkoa vauhditetaan viinan, väsyn ja viettien voimalla. Chilen kaivosluolassa tullaan näkemään vielä karmeuksia, kun suljettu tila alkaa toden teolla vaikuttaa lähes elävältä haudattujen miesten psyykeeseen. Miehet olisivat tosin halunneet turvautua miestä väkevämpiin tuotteisiin, mutta asiantuntevat lääkärit olivat sitä mieltä että ei. Myöskään tupakkaa ei ole tarjolla. Sitä vastoin he joutuvat koviin voimallisiin ponnistuksiin, kun heidän täytyy raivata tie kohti eloa tuhansien kilojen kivimurskan takaa.

Tehtäväksemme jää seuraaminen.

Sternin kuvasarja Chilestä  >tästä

(Visited 19 times, 1 visits today)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *