Kirsi Virtanen ja Islam

Yle Radio 1 nyt… Kirsi Virtanen käsittelee tulenarkaa aihetta: Islam, sananvapaus, ymmärrys, väkivalta, fundamentalismi jne. Länsimaiselle korvalle oikeanlaista pohdintaa, toivottavasti ei pahempia seurauksia. Näissä hommissa sananvapaus on todella koetuksella. Jäämme kuulolle.

(Visited 26 times, 1 visits today)

1 Kommentti

 1. buzzikuski 16.12.2010 at 16:00

  Kirsi Virtanen on niitä toimittajia, jotka provosoivat tahallaan. On suorastaan ihme ja harmi jos mopo ei karkaa käsistä. Aiheet ovat yleensä enemmän tai vähemmän tulenarkoja, milloin kyseenalaistetaan uskontokysymykset, naisasiat, maahanmuutto jne. Yleensä aiheet ovat juuri niitä, jotka aidosti kiinnostavat ihmisiä ja joita käsitellään julkisuudessa jostain syystä silkkihansikkain. Virtasella on aitoa rohkeautta puuttua asiohin, ja siitä syystä kunnioitan häntä. Islam on ehkä kuumin peruna, mitä voi käsitellä. Se millä kulmalla ja rohkeudella siihen käydään käsiksi on riskialtista, vaikka mitään itsesensuuria en kannatakaan. Asiallinen, mutta superkriittinen kanta siihen aiheeseen on… niin mitä se on? Suomessa on pari muutakin aihetta, joista kirjoittaminen on journalistista ja omaan henkilöön käyvää itsemurhaa. Ja niitäpä en sano ääneen. Sananvapaus on 100 % toteutettuna mahdoton käsite, myös Suomessa.

  Reply
 2. voova 17.12.2010 at 07:58

  Kirsi Virtanen on hänkin niitä ihmisiä, jotka käsittelevät asioita pintapuolisesti. Asioista ei ole otettu kovin syvältä selvää. Kun asiat tuodaan esiin ihmisille, joille kristinusko on satua ja evoluutio jumala ja Darwin hänen profeetta, niin päähän uppoaa kuin häkä. Sellaiset asit kuin tapaus Koivuniemi, katolisen kirkon pedofiiliasiat jne. menevät kristinuskon piikkiin, vaikka ateistinkin pitäisi nähdä mistä on kysymys. Langenneen ihmisen teot ovat moninaiset. Joillain ne tulevat esiin karmealla tavalla, joillakin ne ovat sanoissa, ajatuksissa, suhtautumisessa Jumalan sanaan. On niin helppo arvostella, vaikka oma sisin voi olla musta kuin pata.

  Reply
 3. buzzikuski 18.12.2010 at 09:07

  Kiitos kommentista. Enpä osaa osaa sanoa kuinka syvällisesti asioihin on paneuduttu ja onko argumentointi teologisesti (uskontoon kuin uskontoon viitaten) kestävää. Oma pointtini on lähinnä se, että toimittaja puhuu asioista kärkevästi ja ärsyttäen, mutta omalla nimellään ja loppujen lopuksi toisen mielipidettä kunnioittaen tai ainakin kuunnellen. Mielestäni sitä rajaa Virtanenkaan ei ole ylittänyt.

  Mainitut uskonnon ympärillä pyörivät ja sitä hyväksi käyttävät sairaat lieveilmiöt ovatkin sitten luku erikseen…

  Reply

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *