Nyt tiedän, mikä on Havator

Taloomme tulee jostain syystä vain yksi printtilehti aamuisin, ja se on Kauppalehti. Tänä aamuna sen välissä pullisteli Havator News –niminen julkaisu. Ehtaa sanomalehtipaperia tabloidissa, sivuja peräti 24. Kannen sinikeltainen nostureiden muodostama tukirakennehässäkkä viittaa väkevästi btob-puolelle. Sitä tietoa vahvistaa myös puisevan epäpersoonallinen kansi-isku: kustannustehokkuutta kokonaisvaltaisesta palvelusta.

Kansi ei ehkä ole maailman onnistunein, mutta sitten alkaa tapahtua: Kuvissa järjettömän suuria esineitä nousee maasta, tuulimyllyn osia, ponttooneja, öljynjalostamon reaktori, turbiinin osan yhteisnostoa 40 asteen pakkasessa, porauskoneen nostoa. Yhdessä kuvassa nousee Suomen ensimmäinen offshore-tuulivoimala. Rekat kuljettavat mitä ihmeellisimpiä osia, muuntajia, paperitehtaiden jättimäisiä koneita, tuulivoimalan naselleja… Äijämäisyyden kliimaksi löytyy ehkäpä sivujen 8-9 aukeamalta: 300 tonnin painoinen reaktori makaa kärryillä, 1400 tonnin lohko siirtyy niin ikään pyörien päälle (pyöriä on enemmän kuin tuhatjalkaisella jalkoja). Paras on 620 tonnin kivitalo.

Kaikkea muutakin löytyy. Lopussa seisoo muutama yhteistyökumppanin mainos ja viimeistelyn hoitaa Pohjolan keltatäplitetty toimipistekartta ja puhelinluettelon verran yhteystietoja.

Että tällainen tapaus! Tekstejä en ehtinyt edes tavata. Seurasin kuvakavalkadin jännitysnäytelmää lähes samalla hurmiolla kuin Rekkakuskit jäällä –tosisarjaa.

Lukee siellä jotain sellaista, että ”Havator Group on nostopalveluita, erikoiskuljetuksia, elementtiasennuksia ja satamanosturipalveluita tarjoava konserni, joka toimii Suomessa , Ruotsissa, Norjassa, Venäjällä ja Baltian maissa”. Ja tämä kaikki on nyt selvää paksun nivaskan jälkeen…

Mitä tästä opimme? Joskus se vanha konstikin kolahtaa, kun asiaa on riittävän raskaasti ja sitä on paljon. Olisiko tämä tieto välittynyt parilla bannerilla tai sometsydeemillä? Ehkäpä seuraavaksi tosi-televisiosarjalla?

(Visited 70 times, 1 visits today)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *