Simsalabing ja bissemiitti

Viime viikon eli viimeisen lomaviikon ihmetyksen aiheita olivat presidentti Obaman uusin julkisuustemppu ” The Beer Summit” ja uusi hakukone Bing.

Beer summit kääntyköön vaikka bissemiitiksi. Siinä Obama kutsui koolle erikoisen selkkauksen osapuolet, itsensä mukaan lukien. Valkoinen poliisi James Crowley oli pidättänyt mustan Harvard-professori Henry Louis Gateris nuoremman hänen omasta kodistaan. Toki ovi oli temppuillut ja sisään oli menty puoliväkisin, ja syystäkin olivat naapurit näppäilleet maijan paikalle. Suukopu proffan ja konstaapelin kesken oli johtanut pidätykseen, jota pressa moitti tyhmäksi.  Rotuhommilta tuoksahtava gate oli valmis, ja älykkäästi siitä tehtiin nopeasti mediatapaus.  Se huuhdeltin näyttävästi kylmiä kevytoluita maistellen alas.

Niin, mitä tarkoittaa yhtäaikaa kylmän oluen juominen ja arkojen asioiden pohtiminen mitä ylimmällä tasolla? Taikurin touhuja.

Bing on Microsoftin hakukone, jonka halutaan peittoavan Googlen. Sen halutaan muodostuvan verbiksi, kuten googlettaminen, googlaus, google it! kvg jne.

Se tuli koeponnistettua, mutta ensikokemus ei ollut tajuntaa räjäyttävä. Kyse kun on kuitenkin tottumuksesta. Onhan Googlella käsittämätön brändiarvo, jota tulee toteutettua enemmänkin kuin vain verbin tasolla. Sehän vallan muistuttaa uskontoa. Siihen Bingillä pitkä matka, johon tarvitaan jo ihan taikatemppujakin. Adracadabra eli simsalabing vaan.

(Visited 16 times, 1 visits today)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *