Kerran vielä, Buzz

Tarkkaavaiset mediankuluttajat ovat tuskin voineet olla huomioimatta, että harppaukset kuun pinnalla otettiin Suomen aikoihin viime yönä 40 vuotta sitten. Parin kiistan, harhautumisen ja teknisten vaikeuksien jälkeen kuun kamaralle päästiin kävelemään, keräilemään materiaalia ja, mikä parasta, ottamaan superkiinnostunutta yleisöä palvelevia kuvia ja sutkauttamaan lauseita, joita tultaisiin siteeraamaan tästä ikuisuuteen. 

Vaikka jöröjukkamainen Neil Armstong sai ottaa ikuisen kunnian ja ensiharppauksen tässä operaatiossa, päätyi hänen vilkas ja höpöttelyyn taipuva kollegansa Buzz yhteen maailman tunnetuimmista valokuvista. Armstrongin nappaamana. Lifen kanteen ja niin edelleen.

Fyysisesti kuun pinnalla on käyty viimeksi 37 vuotta sitten ja nyt uumoillaan että ehkä 2020-luvulla seuraavaksi. Jäämme odottamaan. Tuntuu, että ilmailuteknologia ei millään ota enää kehitysaskeleita. Raha on gravitaatiotakin voimakkaampaa. Onneksi kuutempaus elää ainakin mediassa. Ja sitähän todellisuus meille taviksille on joka tapauksessa, median välittämää todellisuutta.

PS. Armstrongit taitavat olla melkoisia journalisteja kummatkin – toinen siis jäbä, joka ajaa parhaillaan Touria ja twittaa samalla minkä ehtii.

(Visited 9 times, 1 visits today)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *