Politiikan parhaat blogit by Cision

Cision on jälleen listannut suomalaisia blogeja paremmuusjärjestykseen. Tällä kertaa käsittelyssä olivat politiikka-aiheiset sivustot. Top 10 listaan sijoittui paljon vihreää vaikutusvaltaa.

Medianäkyvyyden ja viestintäpalvelujen asiantuntija Cisionin politiikka-aiheisen blogilistauksen TOP 10 -listalta löytyy sekä politiikan tunnettuja nimiä että myös yksi presidentinvaalin ehdokkaista eli Paavo Arhinmäen blogi. Listauksen kärkisijan vei kuitenkin entinen kansanedustaja ja verkkomielipidevaikuttajana tunnettu Jyrki JJ Kasvi.

Toiseksi listalla nousi lisää vihreää eli Vihreitten entisen puheenjohtajan ja nykyisen kansanedustajan Osmo Soininvaaran Soininvaara.fi -blogi. Soininvaaran blogin postaukset käsittelevät mm. eduskunnassa ja Helsingin kunnanvaltuustossa esillä olevia aiheita.

Top 10 politiikka-aiheiset blogit Suomessa helmikuussa 2012 

1. Jyrki JJ Kasvi
2. Soininvaara.fi
3. Anna-Majas blogg
4. Grahnlaw 
5. Alex Stubb
6. Paavon blogi
7. Heidi Hautala
8. Ari Rusila’s BalkanBlog
9. Antero Leppänen
10. Jouni Martiskin 

Lähde: Cision Plan and Connect Finland Oy

Cision listaa top-blogit kerran kuukaudessa vaihtuvasta aihepiiristä. Aiemmat listaukset löytävät täältä. Mukana on ollut myös Buzzikuski, pariinkin kertaan 🙂

Cisionin menetelmä käyttää algoritmia, joka peilaa kahta keskeistä mittaria websivustojen suosiota vertailtaessa: linkityksiä ja uniikkeja kävijöitä (kk). Muuttujia painotetaan siten, että arviossa saadaan tasapaino sen hetkisen kävijäliikenteen ja blogin tulevan aseman vaikutuksen välillä. Arvioimme siis jokaisen vertailussa mukana olevan blogin nykyisen suosion ja todennäköisen suosion tulevaisuudessa. Lisäksi top 50 -blogin osalta arvioidaan muita muuttujia, joista tärkeimmät ovat päivitystiheys, päivitysten lukumäärä sekä bloggaajan ja lukijoiden välinen vuorovaikutus. Vuorovaikutuksen laajuutta arvioimme paitsi blogin kommenteista myös blogin ulkopuolella, kuten Twitterissä ja Facebookissa, käydystä keskustelusta. Kehitämme jatkuvasti sosiaalisen median tutkimusmenetelmiämme sekä arvoimme uusia mittareita ja tietolähteitä. Pyrimme mittauksissa mahdollisimman täsmälliseen lopputulokseen.

(Visited 22 times, 1 visits today)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *