Frankenstorm Sandy – Aleksanterin arvoitus

Hirmumyrsky Sandy on riehunut pohjoisella Atlantilla ja saavuttanut New Yorkin. Tuulet ovat  puhaltaneet ja aallot lyöneet yli kaupungin samoin kuin lukuisissa katastrofielokuvissa. Tällä kertaa kuvat ja raportit ovat muuttuneet fiktiosta todeksi.

La liberté éclairant le monde ja kuuuluisa vapauden soihtu on varsinkin katstrofivisioissa koetuksella. Kohta myös tosielämässä. 

Hirmumyrskyn nimi Sandy viittaa etymologialtaan myyttiseen vaaleatukkaiseen Aleksanteriin (Alexandros), jonka tehtävä on pelastaa tai suojella ihmistä (andros). Toisaalta osuvampi nimitys lienee Frankenstorm, jolla tietysti viitataan  Mary Shelleyn tunnettuun romaaniin ja tarinaan ihmisen luomasta hirviöstä. Kuten Frankensteinin hirviö, joka karkasi luojaltaan ja alkoi elää omaa elämäänsä, myös luonnonvoimat tuntuvat kertakaikkisesti karanneen käsistämme. Ainakin olemme niihin koettaneet vaikuttaa kuin Frankenstein ikään.

Frankenstein-tarinan tarkempi nimi on Frankenstein – uusi Prometheus. Toivotaan, että tällä Prometheuksella, ihmisen luojalla ja tulen tuojalla, olisi myös uuden  viisauden tuomisen voima.

Haita kaduilla, kymmenmetrisiä aaltoja, notkuvia pilvenpiirtäjiä… Tällä hetkellä emme voi kuin ihmetellä ja seurata mitä Sandy on saanut ja saa vielä aikaan. Ohessa muutamia linkkejä ja hashtagejä:

http://new.livestream.com/breakinglivenowdirect/sandycam

#sandy

#sandy nyc

#sandycam

#frankenstorm

#HurricaneSandy

#Brooklyn

#skyfall

#APSuperstorm

#HPSandy

http://edition.cnn.com/2012/10/29/us/tropical-weather-sandy/index.html?hpt=hp_t1

http://www.huffingtonpost.com/2012/10/29/hurricane-sandy-eyes-dc-baltimore_n_2037749.html

http://www.fastcompany.com/3002547/fast-company-readers-frankenstorm-picks-best-apps-and-online-tools-during-hurricane-sandy?utm_source=twitter

(Visited 16 times, 1 visits today)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *