iPhone 5: viisi virhettä

iPhone 5. Puhelin, jota on odotettu messiaanisella innolla jo kohta pari vuotta, on sitten vihdoin ja viimein julkistettu. Tai siis virallistettu ne kaikki vuotaneet kuvat uusimman omenapuhelimen alumiinikuorista, komponenteista ja muista osista, joista kiinalaiset ovat valmistaneet omia kopiokapuloita jo kuukausien päivät. Tämän jutun olisi voinut kirjoittaa eilen tai oikeastaan jo puoli vuotta sitten, mutta uskon rippeet Applen uusiutumiskykyä kohtaan estivät riskinoton. Turhaan.

Edes numerossa viisi ei ole enää mitään maagista. Nyt sitten sitten tuli, kun oli pakko. Mieleen tulee vain viisi asiaa, joita voidaan nimittää vaikkapa virheiksi.

#1 Tuote ei tarjoa mitään uutta

iPhone näyttää käytännössä samalta kuin viisi vuotta sitten. Isompi näyttö, kevyempi kuori ja staattiset kuvakkeet inspiroivat makoisan haukotuksen.

#2 Uudistukset eivät ole innovaatioita

Nopeus, keveys, ohuus ovat ominaisuuksia joilla pysytään hengissä ja vältetään kilpailijoiden pahimmat iskut. Niillä ei valloiteta sieluja eikä markkinoita pitkässä juoksussa.

#3 iPhonen taika on kadonnut

Teknisyys, hinta ja parannuksien luetteleminen on tyhjää puhetta seurakunnalle. Applen yhden päätuotteen pitää edustaa uutta filosofiaa, esteettistä edelläkävijyyttä, ylevyyttä ja ylivertaisuutta. Puhelin sanana on jopa vanhentunut. Samsung Galaxy SIII on esimerkiksi jo ajattelultaan enemmänkin älykäs mobiilipäätelaite kuin vanhanaikainen ”puhelin”. Haloo.

#4 Applen stylistin yksisilmäisyys

Tim Cookin & kumppaneiden muotitaju on näköjään seuraavanlainen: numeroa liian isot farkut, mahdollisesti lenkkarit ja kaavuksi näennäisrento kauluspaita, joka on tottakai housujen päällä. Kyllä nyt näyttää rennolta ja luovalta koko sakki.

#5 Missä on uusin Hitler-video?

Kuka ehtii ensin. Kertokaa!

 

Ps. On sanottava, että jotain toivoa ja väriä Apple-show’hun tarjosi uusi iPod. Se näyttää tunnustavan kaikkia sateenkaaren värejä ja raikasta designia, toisin kuin mustavalkoisen vakava iPuhelin.

Ohessa linkkejä:

http://mashable.com/2012/09/12/apple-iphone-5-launch-live/

http://live.gizmodo.com/

http://new.livestream.com/cnet/iphone5

http://www.ustream.tv/ltktv

(Visited 21 times, 1 visits today)

! Kommentti

  1. Pingback: IFPR Blog · Aika ajamassa Applen ohi?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *