Näen punaista

MBSLSAMGKun Mercedes-Benz julkistaa uuden automallin, tuskin mitään on tehty sattumalta. Frankfurtin legendaarinessa autonäyttelyssä, joka järjestettiin viime kuun 17.-27. nähtiin Mersun uusin urheilupuolen lippulaiva SLS AMG. Ja minkä värisenä: punaisena.

Ja?

Osa muistaa hyvin 1980-luvun puolivälin ja lopun, kun suosikkisarja Miami Vicen juppipoliisin musta Ferrari vaihtui ennennäkemättömästi valkoiseen. Nousukausi oli surffissaan – ennen romahdusta, joka Suomessa muistetaan erityisellä kirpeydellä. Valkoinen oli autojen muotiväri silloinkin. Sitten mentiin punaiseen, kokeiltiin erikoisten lilojen ja vihersävyjen kanssa, päädyttiin hopeaan, tummanharmaaseen ja lopulta mustaan. Oli kulunut parikymmentä vuotta.

Sitten MB esitteli uuden C-sarjansa, valkoisena. Muut totta kai perässä. Audit, Lexukset, Hondat, jopa Lambo (joka on siis volkkari). Nousukausi jälleen riemastuttavassa vauhdissa. Valkoinen oli päätynyt muotiväriksi jopa italialaisiin huippumaantiepyöriin. Valkoinen, luun valkoinen, helmiäisvalkoinen, ivory, you name it! Sitten alkoikin talous odotetun liukunsa. Eikä sen ennustamiseen tarvinnut yhtäkään BKT-analyysiä, käppyrää tai talousnobelistin horinaa. Riitti, että seurasi värien trendejä. Valkoinen oli merkeistä selvin.

Viime kesänä alkoi kuulua huhuja ja ihan konkreettisia esimerkkejä uuden värin tulosta. Tieto tuli Italiasta, trendien Mekasta. Esimerkkinä Italiassa pyhässä asemassa oleva pyöräily. Sidi esitteli uuden kilpapyöräkenkänsä provosoivan punaisena, lakerinahkaisena, nam. Olmon uudet huippupyörät ovat kuulemma vaihtumassa valkoisesta punaiseen. Campagnolon uudet pyöräilyvaatteet hehkuvat punaista… Siis punainen. Onko talouden tila todellakin kääntymässä?

Jos on väreihin uskominen, ja Mersun Como-järven rannalla sijaitsevan design-osaston makunystyröihin luottaminen, niin on. Katsokaa kuvaa ja antaa värin puhua. Näetkö sinäkin punaista?

(Visited 35 times, 1 visits today)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *