Nyt menee hallelujaa!

Olemme siirtymässä ensi viikonloppuna odotuksen eli adventin aikaan. Erityisesti joulukauppa odottaa, kumma kyllä, parin prosentin kasvua. Mainosmiehet ovat työnsä tehneet sen eteen jo kesällä, joten silläkin rintamalla odotetaan pikku hiljaa kasvua. Tosin nyt eletään pahaa rospuuttoa: ei pala yölamppu mainostoimiston luovan suunnittelijan pöydällä samaan malliin kuin ennen. Isot ovat vapisseet. Peehooässät, sekit, skandaalinkäryiset publikaanit ovat joutuneet päästämään laitumille osaavaa voimaa. Myös taivaspaikoista on jouduttu luopumaan.

Sehän tarkoittaa sitä, että vapautettu luova luokka on vapaa perustamaan notkeita, innovatiivisia ja kustannustehokkaita pienyksiköitä asiakkaiden uudelleenmääriteltyhin tarpeisiin. Lopputuleman eli toimivan markkinoinnin on edelleen toki oltava tehokasta, tuottavaa, mutta ei enää niin kallista kuin ennen. No tämä selvä.

Mutta, nyt kun suunnittelijoiden punasilmäkanilaumat synnyttelevät uusia firmoja, ja niitä syntyykin paljon, voi pienenä ongelmana tulla vastaan osuvan nimen löytäminen. Ohessa muutama ehdotus näin adventtiajan hengessä:

Mainostoimisto Hoosianna

– Taktiseen markkinointiin erikoistunut edelläkävijä, joka saa ovipumpun laulamaan.

Markkinointitoimisto Messias

– Ulkoistettuihin markkinointipalveluihin erikoistunut toimisto, joka vuokraa asiantuntijan 6  kk määräajaksi: juuri sopiva aika koeponnistaa luovat ideat ja myyntiteho ennen ristiinnaulitsemista.

Konsulttitoimisto Hare Krishna

– Gurumarkkinointiin erikoistunut toimisto, joka muuttaa lihan himot hengeksi ja ylivertaiseksi osaamiseksi.

Mediatoimisto Adventus

– Luovimmat mediaratkaisut nuuhkiva, ketterä toimija, joka käyttää mainosrahasi huolella. Megalomaanista lopputulosta odotellessa.

Viestintätoimisto Hallelujaa

– Huutaa viestisi tykimmin. Tuntee everybody ja lounastuttaa Suomen ykkösjournalistit kertomaan ilosanomaa isoin kirjaimin.

Ja mikäli sinulla tulee mieleen uusia, vieläkin osuvampia ehdotuksia ja kuvailuja, niin tähän vaan jatkoksi…

(Visited 17 times, 1 visits today)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *