Paskaa parrassa

 

Aikaansa seuraava mies kasvattaa nyt parran. Sartorialistit ja muut miesten ulkoiseen olemukseen keskittyneet mediat esittelevät näyttäviä karvanaamoja, muhkeita viiksiä ja muotoiltuja leukapartoja. Tukholmassa käyneet ovat panneet merkille, että siloposket loistavat poissaolollaan.

Hipsterit ovat partatrendin kärkiporukkaa. Parran lisäksi olemukseen kuuluu ruutupaitojen ohella ultrachicit puvut, uniikit nahkalaukut, nahkaiset varsikengät ja käsityönä viimeistelty artesaanikello sekä tunteet kierouttava fixi.

Partatrendin ovat napanneet myös Hollywood-tähdet. Jopa entiset babyfacet ovat antaneet sängelle periksi ja esiintyvät nyt mieluusti merirosvon ja tyynenmeren valloittajan habituksissaan, Leonardo DiCaprioJim CarreyJeff Bridges vaikka nyt nimiltä mainittuina.

Mielenkiintoisinta partailmiössä on iättömyyden ja sukupuolettomuuden reunailmiöt. Muistattehan vielä euroviisutähti Conchita Wurstin, joka oli partoineen yhtä aikaa mies ja nainen. Uusimpana somehitteinä pyörii harmaapartaiset ikähipsterit, jotka pesevät tyylikkyydellään monet keltanokat.

MilanHipster

Parran marssi myötäsukaisena ilmiönä mediassa ja julkisuuden henkilöiden esimerkkinä ovat merkki trendin todellisuudesta – ja trendin vastustamattomuudesta. Se on niin voimakas ilmiö, että se on saanut jopa tämän kirjoittajan osaksi parrankasvatusilmiötä: se tuntuu oikealta, hyväksyttävältä, laumaan kuulumiselta.

Mutta mikään ei ole pysyvää. Partamiesten kauhuksi uusin pseudoskuuppi meni näin: partasi on yhtä likainen kuin vessa! Näytteiden mukaan naamapehkosi on täynnä bakteereita ja ulosteen kaltaista mönjää. Kakkaa. Siis paskaa parrassa! Ensireaktioita löytyy pikaisellla silmäkysellä #parta -häshtägin takaa.

Kauhunsekaisissa tunnelmissa itse jos kukin tarttui höyläänsä. Mutta ennen kuin vaivalla kasvatetusta karvakokonaisuudesta hankkiutuu tunnetilassaan eroon, kannattaa hengittää syvään ja muistaa, että kyse on tietenkin mediapelistä. Mikään voimakas ilmiö ei ole voimakas, ellei sen vastailmiö saa myös huomattavaa tukea.

Mediassa levinneen vastailmiön aloitti tämä kohtuullisen vaatimaton paikalliskanavan uutisklippi. Tarkempi medialuku ei kuitenkaan kerro, että sitä itseään parroissa olisi. Mutta juttuna ja vastailmiönä se ei ole paskempi.

 

(Visited 78 times, 1 visits today)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *